Hoe kan ik de auto openen/bedienen als ik de auto wil gebruiken?

Volg de volgende stappen om een stapp.in auto te openen of sluiten.

1. Klik op de desbetreffende reservering via het dashboard van Gaiyo. (Let op: Jouw reservering is enkel zichtbaard op het dashboard op de dag van de reservering)

2. Indien je huurperiode is ingegaan verschijnt er boven in het scherm een groene balk met de mededeling: Je kunt de huur starten. 
3. Klik op "Start de huur" om de reservering te starten.

4. Je krijgt nu een checklist met een aantal controle vragen. Doorloop de vragen en zorg dat alles op groen staat zoals het plaatje hieronder.

5. Klik op "Begin met rijden" om de huur te starten.

6. Je krijgt nu het volgende scherm te zien. Klik op het grijs/witte slot icoontje om de auto te openen.

7. Je krijgt nu een grijs scherm te zien met 2 grote knoppen. Openen en Sluiten. Wacht een aantal seconden totdat jouw telefoon contact heeft gemaakt met de auto en klik vervolgens op "openen".
(Let op: Je dient je in dit geval binnen een aantal meter van de auto te bevinden. Anders is het niet mogelijk om de deur van de auto te ontgrendelen.)

8. Je bent nu klaar om de auto te gebruiken. Gebruik de fysieke sleutel in de auto om de auto te starten en maak gebruik van de deelauto.

Je kan tijdens je reservering ook de auto tijdelijk op slot doen als je bijvoorbeeld tussendoor boodschappen moet doen. In dat geval dien je alleen via de Gaiyo app de auto op slot te doen. Je kan  de auto zo vaak als je wilt openen en sluiten tijdens je reservering. Dit is uiteraard niet meer mogelijk nadat je de reservering hebt beëindigd.

Indien je klaar bent met het gebruik van de deelauto. Klik dan op "Beëindig de huur" via de Gaiyo app.

Tot slot krijg je dan een checklist te zien. Loop daarbij alle stappen door en klik op Beëindig de huur.

Heeft dit je vraag beantwoord? bedankt voor de feedback 69/5000 Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van uw feedback. Probeer het later opnieuw.

Nog hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op